Крими
Шофьорът на автобуса-убиец в съда: Много съжалявам за случилото се, чувствам се зле (ОБНОВЕНА)
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

„Много съжалявам за случилото се, чувствам се зле и се извинявам“. Това заяви пред Окръжен съд – Бургас шофьорът на автобуса-убиец Камен Филипов. Той е обвинен в причиняването на смърт по непредпазливост на кметицата на село Присад Ванча Байлова и младежът от село Росен Тодор Тодоров. До нелепия инцидент, в който бяха прегазени от автобуса, който Филипов е управлявал се стигна след като двамата допуснаха ПТП малко след изхода на Бургас в посока Созопол. Тогава двамата взели да се разправят на пътя, когато Камен ги блъснал с автобуса.

В съдебната зала Прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража. Държавният обвинител обясни, че може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението, както и че има опасност Филипов да се укрие. Мъжът имал и турско гражданство, осъждан е три пъти за дребни престъпления.

Защитникът му адвокат Веселина Василева заяви, че искането на Прокуратурата е неоснователно. Тя потвърди, че именно Камен е шофирал автобуса във фаталната нощ, но хвърли и вина върху загиналите.

„Преди този нелеп инцидент е имало друго ПТП с тяхно участие. В този тъмен участък, след 22:00 часа, при два автомобила разположени в двете пътни платна, без включени фарове, без триъгълник, без отразителни жилетки, те спорят насред пътя. Валяло е и дъжд. Камен се е движил с позволената скорост. Заради всичко това, смятам, че загиналите са допринесли с 80% за този нелеп инцидент. Жалко наистина“, обясни Василева.

Тя отрече и твърдението на Държавното обвинение, че има опасност Камен да се укрие. Той имал 9-годишно дете, за което се грижи и гледа с жената, с която живее на семейни начала. Според нея, ако има притеснение, че ще напусне страната винаги може да му се наложи забрана за напускането на България. Василева добави, че паричната гаранция е по-адекватната мярка.

От разпита на съдията стана ясно още, че 33-годишният мъж от Добрич е работил без трудов договор. По думите му той е в турската фирма от три години.

След двучасов размисъл съдията наложи "домашен арест" на Филипов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Потвърдиха присъдата на Атанас от Карнобат, прегазил братовчедка си
Спипаха бургазлия с метамфетамин
Верижна катастрофа на бургаско кръстовище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.