Приморско
Северният плаж в Приморско с познат стопанин
TразмерT

Георги РУСИНОВ

Северният плаж в курортния град Приморско ще е с познат стопанин. Това е досегашният „Бул Прим Груп“ с управител Стоян Георгиев. Фирмата е със седалище в столицата и е била единствената подала документи за участие в търга с тайно наддаване, обявен от Министерство на туризма, показа проверка на „Черноморски фар“.

Оказва се, че столичаните стопанисват плажа още от вече далечната 2005-а, а през октомври миналата година печелят концесията след проведен конкурс. Софиянците бяха предложили инвестиции в размер на над 800 хиляди лева. Изглежда обаче заради това, че концесията е била обжалвана по съдебен път, то не е влязла в сила, съобщи запознат пред изданието ни. В такива случаи Министерството трябва да проведе търг за наемател, за да не остане плажът нестопанисан.

Софиянците ще плащат годишен наем за плажа от 39 600 лева с ДДС. За един брой чадър или шезлонг предложената цена е от 7 лева. Срокът на наемът е от 5 години.

Активната площ на Северния плаж в Приморско е в размер на 49 065 кв. м. От нея е изключена площта на облесените дюни, на белите и на сивите дюни, в размер на 144 229 кв. м, както и площта, заета от обекти на инфраструктурата в размер на 3 кв. м. Морският плаж е с дължина на бреговата линия 900 метра.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин
Отварят детските градини в Приморско на два етапа
Първите билбордове с реклама за Приморско и Китен вече са на АМ „Тракия“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.