Сдружение „Сцена и музика” с отворено писмо до премиера
TразмерT

"Сцена и музика", сдружение на организаторите на концерти, музикални и други културни събития излиза с отворено  писмо до премиера, министъра на културата и до медиите. В него се подчертава, че на българските сцени, освен държавните и общинските, има и други участници,  които не получават държавна субсидия и са на пълна самоиздръжка.  „В настоящата ситуация, се обръщаме към Вас и с молба за официално изясняване ситуацията с отменените концерти и разсейване на създалото се мнение у гражданите, че ние, като частни организации носим каквато и да е финансова отговорност за взетите от Кризисния щаб мерки.

Апелираме за среща с министъра на културата, на която да бъдат  обсъдени в делови порядък мерките за бранша”, се казва в писмото

От сдружението изразяват увереност, че не искат да препятстват по никакъв начин мерките предприети от МС във връзка с разпространението на коронавируса, а те да се съгласуват и с частни културни организации, които са без бюджетна издръжка, които ще понесат най-голямата тежест от прилагането им.

Сподели

Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Експерти: Летен туризъм ще има, но с друг облик
Бургаски фирми искат по-ниски наеми от общината
Спряха 20 т зеленчуци, внос от трети страни, заради пестициди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.