Регион
Само 5 училища в областта работят дистанционно на хартия
TразмерT

Само 5 училища в област Бургас работят дистанционно на хартия, всички останали се възползват от Microsoft Teams, предоставени от Министерството на образованието, а също така и от всички останали програми, които дават възможност при усложнената обстановка да се водят учебни занятия от разстояние. Това съобщи инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието. На този етап не се поставят оценки, но се обмисля и това и вероятно от средата на другата седмица ще се започне и с това.

„Хубавото е, че са малко учениците до които се достига от медиатори. Направена е организация това да се случва не всеки ден и тези хора да са снабдени с всички предпазни средства”, уточни инж. Илиева.

Причините да се разнасят уроци на хартиен носител са две: Първата е, че в семействата липсват устройства за приемане. В този случай от училищата предоставят флашки за ползване на интернет. Втората, е че няма покритие с интернет. Тук също се полагат усилия това да се преодолее.

Сътрудничеството с местна телевизия също е от полза на обучителния процес, потвърждават от управлението. „Всички учители заснемат видеоуроци, които ни ги изпращат в РУО. Тук има колега, който е натоварен със задачата да ги сортира и да ги подава към телевизията”, обясни организацията на работа инж. Илиева. Заснемат се и уроци в самата телевизия, но целта е колкото е възможно да бъдат ограничени контактите.

Инж. Илиева изрази своето задоволство от партньорството с родителите. „Учителите влязоха в дома на ученика и са посрещнати отлично от родителите. Те видяха на живо нашата работа. Надявам се по този начин вече и неоснователните упреци към учителите да бъдат сведени до минимум”, категорична е тя.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Започва експериментът с бързите тестове
Случаите на COVID-19 у нас са вече 354, 15 пациенти са излекувани
Проф. Кантарджиев обяви кога ще е пикът на коронавируса у нас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.