Приморско
С общи усилия: Кмет, концесионер и организатор спасиха състезанието по джет ски в Приморско
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Състезание по джет ски в Приморско все пак ще има. Това потвърди за „Черноморски фар“ организаторът на традиционния спортен форум – Дамян Дринков. JET SKI CUP 2019 бе провалено заради скандала с джипа влязъл в морето на плаж „Перла“. Снимка разпространена в интернет пространството на опитите возилото да бъде изкарано предизвика остра реакция у обществеността, което доведе до проверка от Министерство на туризма. Концесионерът набързо бе глобен с 6 000 лева. Мъжът с джипа обаче се оказа един от състезателите по джет ски в България – Христо Щърбанов. И той и Дринков обясниха, че единственият начин да се вкара джет във водата е с джипове, които влизат на плажа и досега винаги така се е процедирало. За това се устройвали така наречените спортни коридори, където плажуващи не се допускат.

Концесионерът бе този, който отмени състезанието и доводите му бяха разбираеми – от страх да не бъде глобен отново и отново. 60 участника от цял свят трябваше да вземат участие в първенството, провеждащо се за десета година. JET SKI CUP 2019 представлява и втори кръг от Националния шампионат.

В Приморско обаче не се предават. След множество срещи между кметът на общината д-р Димитър Германов, организаторът Дамян Дринков и концесионера на плажа Лъчезар Захариев, състезанието е спасено.

„Състезание категорично ще има и то ще се проведе на 3 и 4 август отново тук, отново в Приморско и отново на плаж „Перла“. С много общи усилия успяхме да спасим едно традиционно десетгодишно състезание. Искам категорично да кажа, че опитвахме да вземем мнението и на Министерство на туризма, но досега отговор от тяхна страна нямаме. Концесионерът постоянно следи за това. Все пак като имаме специален коридор за вкарване на джетовете, не смятам, че ще е проблем“, обясни Дамян Дринков.

Тепърва ще става ясно ще има ли отлив на първоначално записалите се 60 състезатели, тъй като информацията за спасеното състезание е съвсем прясна.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин
Отварят детските градини в Приморско на два етапа
Първите билбордове с реклама за Приморско и Китен вече са на АМ „Тракия“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.