Приморско
С 280 хиляди лева изхранват възрастните в три приморски села
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

За 280 000 лева без ДДС търсят кой да приготви храната за нуждите на потребителите на Домашния социален патронаж на община Приморско, показа проверка на „Черноморски фар“. Обществената поръчка касае три от селата в общината – Веселие, Ясна поляна и Ново Паничарево.

Обедното меню ще включва 300 грама супа, 300 грама основно ястие, което може да е готвено, печено или на скара и гарнитура или салата според сезона.

„Количествата на приготвяната храна е съгласно заявките на потребителите на патронажа към селата Веселие, Ясна поляна и Ново Паничарево, като възложителят си запазва правото да увеличава или намалява броя на заявените количества храна спрямо броя на потребителите. Кулинарната продукция следва да бъде съобразена с изискванията за рационално и пълноценно хранене за възрастова група над 60 години“, се посочва в документацията по обществената поръчка.

Посочва се още, че изпълнителят на поръчката ще носи пълната отговорност за качеството на храната и ежедневното й осигуряване, независимо от метеорологичните условия. Социалният патронаж изготвя седмично меню и го предоставя на изпълнителя една седмица по-рано.

„Храната да бъде приготвена съгласно „Рецептурник за столово хранене“ от 1999-а или по-ново аналогично издание, или „Сборник рецепти за заведенията обществено хранене от 2003-а или одобрен еквивалент“, гласят указания за фирмите мераклии, като се напомня, че храната се приготвя в деня на доставката и претоплянето й не е разрешено.

Крайният срок за кандидатстване е 12 декември 2019-а.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморци се обединяват в помощ на пострадало от пожар семейство
Към вчерашна дата: 32-а са под карантина в Община Приморско
Няма заразен с коронавирус в Приморско, 29 са в карантина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.