Спорт
Румен Димов: Решението на БФС е правилно, клубът ни бе над всички в Югоизтока
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Българският футболен съюз взе изключително правилно решение да прекрати първенствата в аматьорския ни футбол. При тези условия е много трудно да се организират нещата. В тове време няма как да се играят мачове, колкото и да ни се иска. Това заяви пред вестник „Черноморски фар” изпълнителният директор на футболния „Созопол” Румен Димов.

Както вече стана ясно БФС реши на свое заседание днес да сложи край на аматьорския ни футбол за сезон 2019/2020. По този начин автоматично за Втора лига се класират първенците в първенствата на третия ни футболен ешелон, като созополчани се намираха на върха на Югоизтока с 45 точки.

Димов допълни, че спортно-технически и организационно „небесносините” са били над всички останали отбори в Трета югоизточна лига.

„Клубът ни е готов за професионалния футбол, това е ясно на всеки. Хубаво беше да се доиграе първенството, но трябва да се съобрзим с решението на футболния ни съюз. От днес започваме мислено да се готвим за Втора лига”, допълни изпълнителният директор на „Созопол”.

Той каза още, че чисто финансово е много рано още да се коментира дали отборът е в състояние за професионалния футбол, като тепърва предстоят срещи на УС на клуба, където да се обсъди този въпрос и да се направи финасовата рамка за следващия сезон.

Румен Димов благодари на футболистите и треньоркия екип на „небесносините” за успешното представяне и допълни, че на всички играчи, които извоюваха завръщането на „Созопол” във Втора лига, ще им бъде даден шанс да се докажат на по-високото ниво.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Черноморец още чака поканата за Втора лига
Бойко Борисов: Ще посрещаме Евровизия в новата бургаска Арена
Парк Арена ОЗК работи при спазване на мерките и очаква своите посетители
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.