Спорт
Румен Димов: Ние бяхме най-добрият отбор в лигата, „Нефтохимик“ си знаят как станаха първи
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Ние бяхме най-добрият отбор в Трета югоизточна лига, „Нефтохимик“ си знаят как станаха първи. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ Румен Димов, изпълнителен директор на футболния „Созопол“. Тимът на „небесносините“ завърши на второ място през сезон 2018/2019, с пет точки по-малко от бургаския тим.

Димов допълни, че созополчани са превъзхождали футболно и организационно не само отборите от Югоизтока, но и всички представители на останалите три дивизии в аматьорския ни футбол.

„След края на сезона казах на момчетата и треньорския щаб, че се представиха отлично. Завършихме на втора позиция, но не съжаляваме за нищо. Успяхме да победим „Нефтохимик“, както и всички останали отбори в нашата лига“, каза още той.

Според Румен Димов причината „вампирите“ да не си осигурят първото място е слабото начало на сезона, когато „Созопол“ изгуби точки, които в последствие не успя да навакса.

Пред медията ни той коментира и въпросът дали техният клуб е получил покана за участие във Втора лига. Това може да стане факт, тъй като тимът на „Верея“ (Стара Загора) бе изхвърлен от Първа лига, заради уреждане на мачове. В предвид тежкото финансово състояние на старозагорци най-вероятно те ще изпаднат директно в аматьорските дивизии.

„Официално сме заявили желание да участваме във Втора лига. В БФС са запознати с нашата нагласа, очакваме нещата да се случат. Каквото и да решат от футболния ни съюз – ние ще приемем тяхното решение“. Димов е категоричен, че баражи за влизане във Втора лига между завършилите на второ място отбори в третия ни футболен ешелон, не трябва да се провеждат.

„Созопол“ е с най-добри показатели от всички останали тимове в Трета лига, завършили на втора позиция. От футболния ни съюз не са пояснили кога ще имат окончателно решение по този въпрос. 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Борци на Руен се завърнаха с медали от Сливен
Атанас Божилов ще защитава днес световна титла
Черноморец започва днес атаката за Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.