Спорт
Рев на мотори и автомобили огласи Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Рев на мотори и автомобили огласи Бургас. Причината е, че градът бе част от маршрута на международното рали „За приятелство и мир – Европа-Ориент“. Началото му бе дадено преди дни от немския град Хайлборн. 12 от общо всички 240 автомобила бяха вчера край Пантеона, за да потеглят в посока Турция. Към тях се присъединиха и местни рокери, които съпроводиха състезателите до изхода на града.

На събитието присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, както и почетният консул на Република Турция в морския град Нурай Иньонтепе. Двамата дадоха официалния старт на поредния етап на ралито, което преминава през няколко държави.

 Нурай Иньонтепе и Димитър Николов

"Това е възможност да рекламираме Бургас като туристическа дестинация. Колкото повече участници се включват в ралито, толкова по-добре ще презентираме нашия град. Пожелавам на всички безаварийно пътуване по маршрута и успешно финиширане в последната фаза. Мотото на ралито е „За мир и приятелство", то е насочено още към спазването на екологичните норми и повишаване на пътната безопасност", каза преди даването на старта кметът Николов.

Иньонтепе уточни, че това е 19-то издание на международното рали.

„Но това не е точно рали в състезателния смисъл, това е едно споделяне на едно голямо пътуване и емоции. Очаква се президентът Ердоган да приветства участниците в град Самсун. Ралито ще отиде в Батуми, Грузия, после ще посети три места, след което отново ще се върне в Турция“, поясни почетният консул.

Тази година участват екипажи от 10 страни. Самите състезатели могат да си изберат свой собствен маршрут, като целта е единствено да финишират в Истанбул на 15 юни. Сред отборите има и турско-български приятелски тим, в двама представители са от южната ни съседка, а останалите трима са бургазлии.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Парк Арена ОЗК работи при спазване на мерките и очаква своите посетители
Футболът се завръща и дори вирусът не може да го спре
От днес: Децата до 18 години могат да спортуват на открито и на закрито
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.