Крими
Разпитаха атентатор с доживотна за смъртта на гарда Горан
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Делото за смъртта на затворника Горан Горанов продължава. Подсъдими за причиняване на смърт по непредпазливост са двамата надзиратели Стилиян Карчев и Ангел Мавров, които са били на смяна във фаталния за покойния гард 25 март 2017-а. В поредното заседание показания ще дадат шестима затворници и един надзирател.

Пръв показания даде българо-руският гражданин Нерон Бохосян. По думите му той излежава доживотна присъда за атентат. Нерон е и един от малкото в Бургаския затвор, който може да се похвали, че има висше образование. В самото начало на разпита обаче той заяви, че не е искал да бъде разпитван. Причината била, че не познавал Горан, не знаел нищо за смъртта му и нямало как да помогне.

Нерон е спечелил дело в Административен съд – Бургас срещу условията в затвора, или по-точно непрестанното викане и блъскане от страна на покойния Горанов. Висшия административен съд обаче отменил решението. Нерон бил в килия на етажа под Горан, но въпреки това шумът, вдиган от него бил много силен. Други затворници също се оплаквали. Така разбрал, че всъщност именно Горанов е причината за какофонията.

„Викаше и блъскаше през деня и вечерта и това почти всеки ден. Подавал съм жалби и до директора на затвора(б.а. Бранимир Мангъров), но не ми бе отговорено. То не е и задължително де. Ако ти се отговори, то ще е по-скоро устно и то от някой от надзирателите. От  тях точно разбрах, че нищо не можело да се направи по въпроса с шума. От директора отговор не получих“, обясни атентаторът в залата.

Прокурорът попита Нерон дали е имал проблеми с парното. Той отговори, че е нямал. Различно обаче било затоплянето, като по някога било доста горещо. Затворникът поясни още, че ако някой от излежаващите присъди иска нещо, то ставало чрез чукане по вратата. Тогава се явявал надзирател. Според атентаторът обаче повечето желания били за разговор по телефона.

Адвокат Захари Кирилов, който представлява семейството на Горан Горанов коментира пред репортер на „Черноморски фар“, че продължава да настоява директорът на затвора Бранимир Мангъров да бъде разпитан. Самият той бил подал сигнал до прокуратурата срещу скандалните показания на един от първите разпитани затворници – Асен Радев. Според Кирилов не е редно в съдебна фаза прокуратурата да се занимава с показанията на някого, това трябвало да прецени съда в края на делото – кои показания ще приеме и кои не.

Краят обаче не се вижда да е скоро, тъй като остават да бъдат разпитани още около 30 свидетели. В поредното заседание няколко редовно призовани не се явиха. Стана ясно и че един е починал.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Разбиха нарколаборатория в средецко село
Делото за убийството на Мастара приключи с оправдателни присъди
Пияни зад волана масово се разминават с условни присъди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.