Местни избори - 2019
Разликата между Димитров и Байчев в Карнобат е малка
TразмерT

Дона МИТЕВА


С малка разлика са двамата кандидати за кметове в Карнобат, които избирателите изпратиха на втори тур. Следващата неделя карнобатлии ще избират между досегашния кмет Георги Димитров и депутатът от „Коалиция за България” Тодор Байчев. За първия са гласували 3837 души, което е 38.7%, а за Тодор Байчев своя вот са дали 3606 души, което е 35.79%.

Третият в надпреварата - Владимир Крумов, който бе издигнат от ПП „ГЕРБ“ събра достойните 2298 гласа или 22.81%.

При кого от двамата кандидати ще отидат неговите гласове и дали двамата претенденти ще намерят скрит ресурс от гласове за следващата неделя, от това ще зависи и изходът на надпреварата и кой ще седне на кметския стол за следващите четири години.

Местната коалиция „Алтернатива за българското възраждане“/АБВ и ОБТ български лейбъристи“, която подкрепя Георги Димитров, има събрани  1487 гласа за Общински съвет, което е почти толкова колкото имат и от ПП „Движение за радикална промяна „Българска пролет“.

Най-голям вот за бъдещия ОбС събира „БСП за България“ с 2055 гласа или 24.97%, следва вотът на управляващите от ГЕРБ с 1669 гласа/ 20.28%. Едва 50 души са дали своя избор на „Възраждане“ и 62 на „Воля“, което е под един процент. ДПС има 616 гласа, което ще рече 7.48%. По предварителни данни в Карнобат се очертава шарен Общински съвет.

Балотаж ще има в село Невестино. Хората там трябва да избират между Дянко Ненчев от „БСП за България“ /48.43% и Красимир Лазаров от ДПС/31.50%.

Недялка Хаджиева от ГЕРБ пък е избрана на първи тур за кмет на Крумово градище в състезание с Божидар Тодоров от „БСП за България“. Сашко Иванов от Местна коалиция „Алтернатива за Българско възраждане“ е бъдещият кмет на Екзарх Антимово.

Любопитен факт за село Кликач е, че единственият кандидат за кмет Хюсеин Селим от ДПС е избран с 362 гласа, което прави 95.51% от гласувалите. Останалите до 100, 4.49% са казали, че не подкрепят никого.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.