Бизнес
Работна група от земеделските асоциации ще нищи Закона за земята
TразмерT

„Вече сме пуснали писма до всички асоциации, които са изразили мнение в публичното обсъждане на поземления закон. Ще направим работна група, защото нещата са много деликатни. Когато става дума за пари и земя, интересите са много разнопосочни“. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на Седмата национална среща на земеделските производители в България в Златни пясъци.

В момента няма нужда от бързане, имаме законова рамка, която работи, ще помолим за удължаване на срока за внасяне на закона в Народното събрание, каза Порожанов. Стопанската година е в ход и ще върви със сегашната рамка, бързането е излишно, защото няма как да бъдат вкарани два режима едновременно.

Да припомним, че само преди дни становище на зърнопроизводителите пред читателите на „Черноморски фар“ изрази председателят на Съюза на зърнопроизводителите „Маркели“ – Карнобат и заместник-председател на Националната асоциация Илия Проданов. „Такъв закон се прави, за да служи 20-30-40 години, а не да му се правят промени всяка година“, изрази мнението на колегите си той.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
По-малко да е намесата на държавата в бизнеса, искат хотелиери
Продажбата на е-винетките е временно затруднена
Братя Найденови, известни като Цеките, плащат редовно данъците си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.