Любопитно
Подкрепете българското: Производители от цялата страна показват в Бургас творенията си
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Занаятчии от цялата страна ще покажат своите ръчно изработени творения на базар в Бургас. Те са позиционирани край „Флората“ и ще бъдат там в дните 22, 23, 24 и 25 май.

Сред тях могат да бъдат видени производители на био храни, напитки, крафт бира и творци от всички кътчета на страната, които да ви покажат как се правят керамични съдове на грънчарски колела, как се тъкат килими и много други интересни дейности.

В базара участват също така малки мандри от бургаския регион, бутикови производители на колбаси, хлебопроизводители. Изключително интересно е и в арт зоната, където ще откриете над 20 творци на бижута, плетени играчки, свещи, керамични съдове, уникални сувенири от дърво, био козметика и други.

В тазгодишното издание на „Хендмейд“ се включват над 40 творци, съобщиха организаторите. Те гарантират, че са взети всички необходимо противоепедемични мерки за сигурност и именно заради това събитието е на открито.

„Взети са всички мерки за сигурност и хигиена както на посетителите, така и на участниците. За да се избегне струпване на хора, организаторите ще направляват гостите на базара. Вярваме и продължаваме да вярваме, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експерименти и провали. Купуваме часове, дни, седмици на отчаяние и истинско щастие“, допълниха инициаторите.

Мотото тазгодишния базар „Хендмейд“ е „Подкрепете българския производител!".

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
На 1 юни бургаският зоопарк ще е с безплатен вход за деца
Дъжд и гръмотевици днес
Рожденик имаше на днешната сесия на Общински съвет - Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.