Регион
Проблеми с винетките на пунктовете „Малко Търново“ и „Лесово“
TразмерT

Появиха се нови неволи за шофьорите с новата система за електронни винетки. Голяма част от граничните пунктове се оказаха без работещи терминали, или дори и без. Такива са случаите при двата пункта в Бургаска област – „Малко Търново“ и „Лесово“. На първия изобщо липсва такъв терминал, а на „Лесово“ има, но не е свързан.

Това представлява най-вече проблем за шофьорите, идващи от Турция, тъй като им се налага да карат без винетка до най-близкото място, където се продават. Предполага се, че българите, тръгнали за южната ни съседка, ще са със закупени стикери, но чужденците остават шокирани от невъзможността за закупуването им, което ги принуждава да карат незаконно из страната.

На входа от Сърбия за България на „Калотина” се оказва, че всички влизащи в страната ни на практика няма как да пътуват законно – и сънародници, и чужденци. Винетки масово се търсят по крайпътните бензиностанции. Там обаче терминали за самообслужване няма, предаде bTV.

В една от бензиностанциите казаха, че при тях машина за електронни винетки трябва да има, но още не е пристигнала. 

Служителите на бензиностанциите насочват шофьорите към сайта bgtoll.bg, но и той не работи.

Подобен смут цари и на другите входни пунктове – например на „Дунав мост”. От АПИ са заявили, че устройства за купуване на виртуални стикери на граничен пункт „Дунав мост” ще бъдат доставени до края на седмицата. Този на „Капитан Андреево“ вече би трябвало да е работещ.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Детските градини в община Поморие отвориха врати
Изтеглиха изпитния вариант за матурата по БЕЛ
Почина световно известният художник Христо Явашев - Кристо
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.