Любопитно
Принцът на Монако Албер II заразен с новия коронавирус
TразмерT

Монархът на Монако принц Албер II е с положителна проба за новия коронавирус, който доведе до безпрецедентна световна криза. Това се съобщава в изявление на двореца, цитирано от световните осведомителни агенции.

"Здравословното му състояние не предизвиква безпокойство", се уверява в изявлението и се уточнява, че той продължава да работи от апартамента си. 

62-годишният Албер е десетият жител на миниатюрното княжество, който се заразява с вируса - преди три дни Серж Теле, който е държавен министър на Монако, също даде положителна проба за коронавируса.

По-рано тази седмица принцът направи телевизионно обръщение към нацията, за да каже, че Монако следва примера на Франция и други държави и разпорежда пълна изолация в рамките на княжеството. Мярката се прилага от сряда полунощ за неопределен период от време.

Принц Албер II каза, че пътуването в Монако ще бъде ограничено до най-важното, главно за покупки на храни и здравословни нужди. Никакви групови дейности няма да бъдат толерирани, а строителните обекти ще бъдат спрени.

Монархът на Монако обаче не е първата кралска особа, заразена с новия коронавирус. Карл фон Хабсбург, ерцхерцог на Австрия, разкри вчера, че се е инфектирал. Фон Хабсбург е бил тестван, след като е присъствал на събитие в Швейцария със заразен приятел по-рано този месец.

Към момента с коронавируса са заразени близо 228 хил. души в света, от които повече от 9 300 души починаха.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлия доставя продукти от магазина си до домовете на нуждаещи се
Любомир от Бургас е спокоен, че ще помага на семейството си от Германия
Какво ще бъде времето през уикенда?
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.