Приморско
Приморско ще отпразнува Освобождението с богата програма
TразмерT

С богата празнична програма Община Приморско ще чества националния празник 3 март. 142-та годишнина от Освобождението на България ще бъде акцент на подготвените празнични прояви, сред които рецитали, презентация, концерти  и други.

Празничният 3 март в Приморско ще започне с благодарствен молебен в памет на героите, отдали живота си за свободата на България. Той ще бъде отслужен от  9:30 часа в църквата „Св. св. Кирил и Методий”. В Историческия музей в града, който ще бъде отворен  от 8 до 17 часа, през целия ден ще бъде прожектирана тематична презентация. Желаещите да разгледат експозицията ще могат да го направят с вход свободен.

В 11 часа на площада в Приморско децата от СУ „Никола Вапцаров“ ще изнесат празнична програма.  Фолклорен ансамбъл Приморско с ръководител Христо Йорданов ще подхрани с концерта си духа на великия ден.

В памет на загиналите за свободата на България венци и цветя ще бъдат положени от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, общински съвет Приморско, жители и гости на града.

От 13 часа ще започне честването на празника в град Китен, където Кметство Китен и Танцов клуб “Атлиман”  ще се присъединят  към Световната Инициатива „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“.  Програмата ще продължи с рецитал и празничен концерт на ДФФ „Урдовиза“ с художествен ръководител  Златка Ставрева, Детски танцов състав – гр. Китен с художествен ръководител  Дора Барева и децата от ЦДГ“Пролет“.

В 10:30 ще отбележат празника и в село Ясна поляна. Програмата предвижда рецитал и концерт на Дамската битова група в селото.

Освобождението на България ще бъде отбелязано във всички населени места на общината с концертни програми и полагане на венци и цветя за почит на падналите за свободата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Приморско с призив към гражданите
Община Приморско с мерки срещу COVID-19
На косъм от фатален инцидент в Приморско заради изхвърлени газови бутилки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.