Крими
Прегазилият двама край Бургас шофьор излиза от ареста
TразмерT

34-годишният Камен Филипов, който в края на февруари блъсна с автобус и уби кметицата на Присад (област Бургас) и мъж на 22 г., излиза от ареста на 2 май т. г., пише 24 часа.

Той ще бъде освободен, тъй като на 28 април е изтекъл максималният срок за задържане от 2 месеца, предвиден в закона при извършването на престъпления по непредпазливост.

Изискването е визирано в чл.63 от Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), а в алинея 5 е посочено, че прокуратурата трябва да освободи обвинения незабавно.

Разследването на катастрофата не е приключило, тъй като се чакат резултатите от авто-технически и съдебно-медицински експертизи. Възможно е те да се забавят заради покрай извънредните мерки за пандемията от COVID-19.

Филипов е обвинен, че при шофиране на автобус по непредпазливост е причинил смъртта на 46-годишната кметица на Присад Ванча Байлова и на 22-годишния Тодор Тодоров на 28 февруари вечерта на пътя Бургас-Созопол.

Към 22 часа, минути преди фаталния удар, Тодоров ударил леко отзад колата на кметицата, която предприела изпреварване на микробус. Шофьорите спрели, две от колите отбили вдясно от пътя, а едната - вляво. Байлова и Тодоров оглеждали щетите, когато автобусът връхлетял и ги помел.

Първоначално Филипов бе пуснат под домашен арест, но след граждански протести се озова зад решетките. В момента той е в ареста в Бургас и му е пратено уведомление, че идната седмица ще бъде пуснат.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пияни зад волана масово се разминават с условни присъди
Гешев: Конфискация на автомобила на дрогираните и пияни шофьори
Кръв от рана издъни серийния обирджия Маймуната от Славейков
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.