Айтос
Представиха пред айтоски магистрати електронни гривни
TразмерT

Устройства за електронно наблюдение, т.нар. електронни гривни, чрез които у нас вече официално работи електронният мониторинг на правонарушителите, бяха представени пред магистратите от Районен съд - Айтос. От презентацията на комисар Руско Цанев - началник на Областна служба "Изпълнение на наказанията" - Бургас стана ясно, че устройствата са два вида - на радиочестота и с GPS. Системата, която контролира дистанционно обвиняемите с мярка за неотклонение „домашен арест" е израелска и вече функционира.

Контролът се извършва чрез поставянето на устройство в дома на обвиняемия, което осъществява връзка с електронна гривна, прикрепена за глезена му. При нарушение или опит за премахване на гривната се изпраща сигнал до контролния център за реакция от страна на службата.

Правонарушителите трябва да дадат съгласие, за да им бъде поставена гривна. Тя не им осигурява намаляване срока на наказанието. Единственото предимство е, че носителят на гривната няма нужда да ходи и да се разписва при пробационния служител два пъти седмично.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Айтозлия оглавява новия Национален експертен щаб за коронавируса
Общински съвет - Айтос ще заседава на закрито
Шест хана, 150 дюкяна и воденици е имал Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.