Бургас
Правната комисия отхвърли предложенията на Табаков за бизнес и туризъм
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Правната комисия към Общински съвет – Бургас отхвърли предложенията на Живко Табаков в помощ на бизнеса и туризма като незаконосъобразни. Председателят Иво Баев изрази мнение, че според него докладната трябва да се изпрати на комисията по чл.5, която приема всички предложения в помощ на бургазлии и бизнеса във връзка с кризата от коронавирус. Живко Табаков присъства на заседанието, за да защити предложените от него мерки.

„По отношение на туризма до последно ще твърдя, че трябва да се заделят повече средства. По отношение на останалите аз заявявам, че мога да оттегля две от предложенията. По отношение на зелената или синята зона смятам, че трябва да има промени. В бъдеще трябва цялата крайбрежна зона да е или зелена или синя. Не е честно сега, че една част от заведенията разчитат на безплатно паркиране извън зоната, докато на другите посетителите трябва да заплащат зелена зона. По отношение на предложението за такса смет на ресторантите съм готов да го оттегля, ако както се твърди заведенията заработят с пълна сила от 1 юни“, обясни Табаков.

Костантин Луков му отговори, че по отношение на предложението за зелената зона, то няма как съществуваща наредба да я променят с решение на Общински съвет.

„Качете проект. Време не остава до началото на лятото, ако искаме да правим някакви промени. Може и да не е 30-дневен срока, а 15. Проектът ви може да е кратък, но трябва да се разгледа от колегите в този срок, от гражданите. Всеки ще може да прави предложения“, поясни Луков.

На свой ред Табаков попита как тогава сега зелената зона не функционира, след като няма промени в наредбата и трябва да работи от 1 май.

От администрацията му отвърнаха, че платените зони заработват със заповед на кмета на общината, каквато той още не е издал.

Иво Баев бе категоричен, че докладната няма да се коментира по целесъобразност, а единствено по законосъобразност, каквато е работата на правната комисия и призова за гласуване. Нито един не подкрепи Табаков, двама гласуваха „против“ и трима се „въздържаха“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Морското ще си сътрудничи с Военноморското
АПИ: Шофьори, внимавайте на кръстовището за Българово
Скъсаните коленни връзки не са рядкост след месеци обездвижване
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.