Крими
Пратиха в ареста Камен, който прегази двама на входа на Бургас
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Апелативен съд – Бургас изпрати Камен Филипов в ареста. Той е обвинен за това, че по непредпазливост предизвика смъртта на двама души на входа на Бургас – Тодор Тодоров и Ванча Байлова. Инцидентът е от края на февруари и се случи на пътя за Созопол, на няколко стотин метра от КПП-то.

Двамата бяха катастрофирали и в разправията помежду си бяха блъснати от Камен, който шофира автобус на турска фирма. Интересното е, че днес в Апелативен съд стана ясно, че микробусът участвал в леката катастрофа бил спрял в страни от пътя и е бил на аварийни.

Адвокат Веселина Василева заяви, че Камен видял това и заради това се изнесъл в лявото платно. Там обаче бил черният „Ситроен“ на Байлова. Автобусът блъска колата, а тя двамата загинали.

Василева припомни, че точно заради това те носят голям процент съпричастност към вината – без аварийни светлини, без триъгълник, без жилетки, в неосветен район, късно вечерта, при мокра настилка. Тя искаше клиентът й да бъде пуснат под гаранция.

Прокуратурата пък поиска постоянното му задържане под стража. Държавното обвинение изрази притеснения, че има опасност при по-лека мярка Камен да извърши друго престъпление, както и потенциално опасност да напусне страната.

 

Очаквайте повече подробности от днешното заседание!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Потвърдиха присъдата на Атанас от Карнобат, прегазил братовчедка си
Спипаха бургазлия с метамфетамин
Верижна катастрофа на бургаско кръстовище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.