Приморско
Пожарникари показаха как се гаси училище в Приморско
TразмерT

Традиционно проиграване на плана за евакуация в условията на възникнал пожар в училище „Н.Й.Вапцаров” Приморско се проведе днес под ръководството на главен инспектор Младен Илиев – Началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Приморско.

В занятието се включиха огнеборците от крайморската служба заедно с учениците от първи до 12 клас на учебното заведение. Демонстрирани бяха майсторство при овладяване на възникналото запалване, както и бързина и точност при неутрализиране на огнището на пожара.

С днешното проиграване превантивните инициативи, подети от служителите в РСПБЗН – Приморско не се изчерпват – припомняме, че огнеборците са сред най-желаните гости в детските градини на територията на Община Приморско. С огромен интерес и ентусиазъм децата от Ясна Поляна, Ново Паничарево, Веселие, Китен и Приморско имат възможността да се докоснат до сложното ежедневие на пожарникарите, като пробват част от защитните им екипи и привеждат в действие водните струи на противопожарните шлангове в опит да потушат огнените езици.

И днес, в края на евакуационното проиграване огнеборците от РСПБЗН – Приморско запознаха учениците от училище „Н.Й.Вапцаров” - Приморско с най-рисковите случаи за възникване на пожар, както и начините за реакция и оповестяване на възникналото опасно събитие на тел. 112.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин
Отварят детските градини в Приморско на два етапа
Първите билбордове с реклама за Приморско и Китен вече са на АМ „Тракия“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.