Крими
Пойзъна отива на топло за 7 години след палежите на валяците в Меден рудник
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

7 години ефективна присъда при първоначален строг режим ще лежи Николай Пенев – Пойзъна. Това реши съдебен състав на Окръжен съд – Бургас по делото за палежа на три валяка в Меден рудник.

Пенев е обвиняем за това, че на 9 май 2019-а в Бургас, на улица „Захари Стоянов“ залял трите машини със смес от дизелово гориво и бензин и ги запалил. Валяците са собственост на тогава извършващата ремонт на улицата – „Джи Пи Груп“ АД. Пожарът се разпрострял и върху други машини и съоръжения със значителна стойност - машина тип „Асфалтополагач“ и контакта мрежа на тролейбусния транспорт.

По време на разследването е установено, че обвиняемият се е подготвил да осъществи палежа ден преди самото деяние. Намерил пластмасови туби и ги напълнил със смес от дизелово гориво и бензин. Съдовете били с обща вместимост от 26 литра. Достигнал до място, където се намирали машините, използвайки собствения си автомобил, който бил с поставени табели от друго МПС. Паркирал в непосредствена близост до спрените на място три валяка и един асфалтополагач, подредени един зад друг. Обвиняемият залял машините с предварително приготвената течност, възпламенил ги, след което се качил в колата си и потеглил. Николай П. бил задържан по-късно.

Общата стойност на нанесените от палежа вреди е в размер на 156 145 лева. 137 762 лева от тях Пенев ще изплати на „Джи Пи Груп“, чиято собственост са валяците, като обезщетение. 18 443 лева пък ще получи бургаският общински превозвач „Бургасбус“ за нанесените щети по контактната тролейбусна мрежа.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Потвърдиха присъдата на Атанас от Карнобат, прегазил братовчедка си
Спипаха бургазлия с метамфетамин
Верижна катастрофа на бургаско кръстовище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.