Крими
Потвърдиха присъдата на Киро Принца за убийството на готвача
TразмерT

Върховният касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд – Бургас по делото срещу Кирил Х., обвинен за убийството на Никола К., извършено на 17 април 2016 година в град Несебър. С решението си от 30 ноември 2018 година апелативните съдии преквалифицираха деянието от умишлено в извършено по непредпазливост и намалиха наказанието от седем на четири години лишаване от свобода, търпимо при първоначален общ режим.

Кирил Х. е признат за виновен в това, че на 17.04.2016 година., около 21,50 часа, в гр. Несебър, в лек автомобил „Ауди“, в близост до ресторант „Принц Кирил“, е причинил смъртта на своя служител Николай К., готвач в ресторанта, прострелвайки го с пистолет марка „Зиг Зауер“.

Подсъдимият е признат за виновен и в това, че на същата дата, около 20,30 ч., в градината пред ресторанта, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - употребил огнестрелно оръжие и възпроизвел 4 бр. изстрела насочени към саксия на палмово растение с пистолет, в присъствието на пострадалия Никола. К. и на свидетеля П. К.

Кирил Х. е осъден да заплати на: С. К. сума в размер на 140 000 лв. представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди и 1400 лв., за причинени имуществени вреди; на В. К. сума в размер на 130 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди и сумата от 900 лв. за причинени имуществени вреди; на Г.К. сума в размер на 130 000 лв. представляваща обезщетение за
претърпените от него неимуществени вреди.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Потвърдиха присъдата на Атанас от Карнобат, прегазил братовчедка си
Спипаха бургазлия с метамфетамин
Верижна катастрофа на бургаско кръстовище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.