Крими
Пореден разпит на свидетели за убийството на началник от Нефтозавода
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Поредни свидетели бяха разпитани във връзка с убийството на инж. Димитър Миразчиев. Тялото му бе открито в казан в Морската градина на Бургас през 2015 година, но тогава не можеше да бъде разпозната коя е жертвата. Заподозряна за жестоката смърт на инж. Миразчиев е неговата бивша съпруга – детската учителка Веселина Гинева. Според държавното обвинение тя е лишила бившия началник в Нефтозавода от необходимите му лекарства, както и от храна и вода, вследствие на което настъпила и неговата смърт. След това Гинева е изхвърлила тялото му в контейнер, но е продължила да взима пенсията му, обяснявайки, че той е жив.

В Бургаски окръжен съд днес се явиха Георги Тодоров, Марин Ангелов и Костадин Бонев. От техните показания стана ясно, че Тодоров е един от първите, които са намерили костите на убития. Това е станало в тревна площ, в близост до парк „Езеро“. Мъжът е попаднал случайно на неприятната гледка, след като е забелязал контейнер, който бил поставен посред нищото на поляната. Тодоров отишъл до казана, защото искал да го вземе за себе си. В него той открил чаршаф, увит на топка. След като изсипал боклуците, Георги започнал да опипва чаршафа. Първоначално помислил, че там е увит телешки бут, който е изхвърлен от близкото заведение. Мъжът обаче усетил, че докосва човешки череп и си тръгнал, но не сигнализирал на органите на реда, защото се страхувал, че може да бъде обвинен по този случай. На няколко пъти след това Тодоров е минавал покрай същото място, чаршафът отново е стоял извън контейнера, и чак тогава се е обадил в полицията, за да им съобщи.

Другият от разпитаните свидетели – Марин Ангелов, е един от хората, които също намират костите на убития, увити в чаршаф. По онова време Марин е работил като чистач в „Титан Бургас“ и заедно със свои колеги са извършвали рутинно почистване в района на плажа. Натъквайки се на чаршафа, те решили да го пренесат до техния камион. Тръгвайки натам, от чаршафа е изпаднала кост, а един от бригадата веднага казал, че това е човешка кост и се обадили на своя надзорник. По думите на Ангелов част от костите на загиналия са били извън чаршафа и са се виждали съвсем спокойно, когато човек премине наблизо.

Накрая своите показания даде и Костадин Бонев, който е приятел на покойника. Бонев се е грижил за инж. Миразчиев, когато той е бил в тежко здравословно състояние. След време с него се свързала дъщерята на зверски убития – Ваня, която му заявила, че взима баща си при нея в София и тя поема грижите му. От тогава Костадин не е знаел какво се случва с неговия близък. Разбрал за неговата смърт съвсем случайно, прочитайки вестниците. Бонев призна, че починалият е пиел често, но не го е виждал в пияно състояние. Пред съдебния състав той сподели, че приживе са си говорили с Димитър, като последният заявил, че иска да бъде погребан в гроба на брат си и вече е заплатил мястото. В крайна сметка желанието на инж. Миразчиев не се сбъдна, като той бе открит в контейнер.

Утре предстои и разпитването на вещи лица, които работят по случая. Към момента Веселина Гинева се намира на свобода и не се признава за виновна. 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Унищожиха дръвчета и лози на бургазлия
Задържаха контрабандни 36 кг продукти за полова мощ
Окръжен съд - Бургас с подробни мотиви за прекратяване на делото за разрушената дюна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.