Крими
Попчето натопи приятел за убийството на бездомник в Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Петър Попчев-Попчето, който е обвиняем за причинената смърт на бездомника Николай Георгиев, заяви днес в Бургаския окръжен съд, че не той, а негов приятел е извършил убийството. Случаят е от нощта на 18 срещу 19 юни 2016 година, когато в градинката до гарата в Бургас бе нанесен побой над загиналия. След няколко седмици в кома пострадалият почина на 3 юли от раните си, а Попчето бе обявен за издирване. Едва през декември 2019 г. той бе заловен от полицията.

„В обвинителния акт разбрах, че е записано, че Николай е загинал след директен шут в главата. Аз не съм го ритал нито веднъж където и да е било по тялото. Даже казах на моя приятел Тихомир да спре, преди той да му нанесе фаталния ритник. Не съм се укривал от разследващите органи, просто никой не ме е търсил за това престъпление“, категоричен бе обвиняемият.

Той допълни, че ще заведе жалба срещу разследващите полицаи по делото, защото според него, те са му фалшифицирали показанията. Освен това е бил укрит и нож, който е бил намерен на местопрестъплението. Попчето е готов и да се яви на детектор на лъжата, за да докаже, че е прав и не той е убиецът на бездомника. Бургазлията смята, че неговият приятел Тихомир никога няма да бъде открит от полицията, защото „те нямат изгода от това“.

„Искам връщане на делото към прокуратурата, защото Тихомир не е обвиняем, а е посочен като свидетел. Аз не трябва да бъда обвиняем“, каза още Попчев.

В началото на разпоредителното заседание стана ясно, че близки на убития – майка му Катерина Георгиева и сестра му Симона Йорданова, са завели граждански искове срещу Попчето. Стойността на иска на Катерина е 200 000 лева за неимуществени вреди, както и 1500 лева, които са били изразходени за погребението на пребития до смърт мъж. Сестрата на загиналия е завела иск на стойност 130 000 лева.

Адвокатът на обвиняемия поиска делото да бъде върнато на прокуратура, заради допуснати процесуални нарушения. Освен това защитата на Петър Попчев смята, че наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ трябва да бъде променена, тъй като е прекалено тежка и несъответства на обществената опасност.

Съдът обаче не уважи тази молба. Следващото заседание на делото е на 4 март, когато предстоят разпити на свидетели и вещи лица.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Задържаха контрабандни 36 кг продукти за полова мощ
Окръжен съд - Бургас с подробни мотиви за прекратяване на делото за разрушената дюна
Атанас от Карнобат, който прегази братовчедка си на сватба, иска по-лека присъда
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.