Поморие
Поморие и Ахелой блеснаха с приказни коледни светлини
TразмерT

На 4 декември православната църква почита паметта на великомъченица Варвара, тази дата се приема и за началото на зимните празници. Точно както традицията повелява, Община Поморие официално откри Коледно-новогодишните тържества. Поздрав от външната сцена до НЧ “Просвета 1888” поднесоха децата от ЦПЛР – ОДК Поморие, ДГ „Детелина”, ДГ „Веселушко”, ДГ „Слънчо” и музикантите от Общинския духов оркестър.

Най-малките зрители и участници в концерта бяха и най-развълнувани. Заедно с кмета Иван Алексиев и председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, децата отброиха последните мигове до запалване светлинките на тазгодишното коледно дърво, а небето над града бе озарено от пъстроцветна петминутна заря.

„Надявам се, че в навечерието на новата година всички вие сте заредени с много позитивна енергия, за да продължим все така усмихнати напред – с топлина и светлина в сърцата. Вярвам, че заедно ще продължаваме да променяме нашия град, за да осигурим по-добро бъдеще на нашите деца и спокойствие за нашите родители. Желая на всички ви здраве,  късмет, успехи и  прекрасни мигове с любимите ви хора”, каза кметът Иван Алексиев.

Концертът в Поморие продължи с участието на популярната певица Тита.

Тази вечер коледните лампички бяха включени и в парка на град Ахелой. Поздрав към всички жители и гости поднесе кметът Иван Георгиев, първокласниците от местното ОУ “Христо Ботев”, децата от музикалната школа при НЧ “Светлина 1934” и танцьорите от ТС “Дъга”.

Празничните изяви тепърва предстоят в отделните селища на територията на общината. Вече се разглеждат и номинациите за десетте най-добри спортисти, чиято атрактивна церемония по награждаване ще се проведе на 20.12.2019 г.. Какво още предстои? Вижте ТУК.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ротари клуб Бургас дариха защитни маски за жителите на две поморийски села
Поморийски села се уреждат с ремонти на улици
Продължава дезинфекцията на улици и обществени места в община Поморие
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.