Поморие
Поморие домакинства национално съвещание на директори
TразмерT

Дона МИТЕВА

Перспективите за развитие на дейностите за подкрепа за личностно  развитие и междинно отчитане изпълнението на Националния календар за изяви по интереси на МОН за учебната 2018/2019 година бяха сред темите на национално съвещание на директорите на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР), което се проведе в Градската художествена галерия „Дечко Стоев“ на Поморие.

На Националното съвещание бяха обсъдени още въпроси от нормативните документи за центровете; работата със задължителната документация. Обсъден бе също проектът за Национален календар за изяви по интереси (НКИИ) за следващата учебна 2019/2020 година. Коментира се програмата за творчески ваканции на Националния дворец на децата „Хайде да творим заедно”. Мерките от програмата за закрила на децата с изявени дарби, също бяха във фокуса на срещата. Изнесена бе информация за предстоящото заседание на Президиума на Европейската асоциация на институциите за неформално образование на децата и младежите (EAICY), което ще бъде в България.

Срещата се организира от Националния дворец на децата (НДД), който, като специализирано обслужващо звено на МОН, подпомага организационно и методически дейността на центровете. Домакин бе ЦПЛРОДК – Поморие, с директор Анета Драгнева-Данаилова.

„В последните години много колеги от други институции участват в срещите ни. На всяко съвещание вече присъстват директори на ресорни дейности в общините, кметове и заместник-кметове, представители на центрове за кариерно ориентиране, на ученически спортни школи и обсерватории, а сега и на общежитията“, коментира Татяна Досева, директор на Националния дворец на децата. По думите ? към момента в страната функционират близо 120 ЦПЛР, които създават условия за осмисляне на свободното време на десетки хиляди деца и ученици.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Поморие Иван Алексиев призовава да не се излиза навън без предпазна маска
COVID-19 достигна и до Поморие, две сестри са заразени
Предприемач дари дезинфекционни препарати на Община Поморие
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.