Средец
Полицията за потрошения паметник в Средец: Няма следи от вандализъм
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Към момента няма следи от вандализъм при потрошения паметник на загиналите войни в Средец. Това отговориха пред „Черноморски фар“ от Областна дирекция на МВР-Бургас. Въпреки това те работят по случая. Жалба е подал кметът на Община Средец Иван Жабов.

Напълно възможно, според униформените в местното РПУ, е ураганен вятър да е причината за потрошения монумент. Днес жители на града осъмнаха с неприятната изненадата и веднага предположиха, че става въпрос за вандализъм. Още повече, че в района наблизо имало и счупени пейки. Полицията работи и по този случай, но не вижда връзка с мемориала.

Самият той бе официално открит на 22 септември 2018 година. Той се намира в центъра на града и е изработен от местния автор Кирил Атанасов. На плочата са изписани имената на 54 загинали войни от Средец (тогава Карабунар). Идеята за създаването на паметника бе на кмета на община Средец инж. Иван Жабов, общинската администрация и жители на града. Издигането му стана факт след като Министерството на отбраната отпусна 8000 лева. Допълнителна красота на мемориала придават и двата мраморни лъва, направени от майстор от Севлиево.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Раздадоха маски на пенсионери в Средец
В Средец сформираха комисия срещу COVID-19
Тарикати от Средец се изхитриха и влизат по черни пътища в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.