Крими
Полицията с повече подробности за кървавия ужас по пътя за Созопол
TразмерT

На 28.02.т.г. около 22.00 ч. на пътя Бургас – Созопол, на около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол, възниква ПТП с материални щети между л.а. „Ситроен Пикасо“, с бургаска регистрация, управляван от 46 годишна бургазлийка и л.а. „Фолксваген Голф 3“, с бургаска регистрация, управляван от 22 годишен мъж от с. Росен, като по първоначални данни „Ситроен“-а е предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван отзад от л.а. „Фолксваген“. Вероятно „Фолксваген“-а е застигнал и блъснал в задната дясна половина л.а. „Ситроен“, тъй като автомобила на 22 годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент трите МПС спрели, като „Фолксвагена“ и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал л.а. „Ситроен“. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по л.а. „Ситроен“, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33 годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента блъска последователно двама пешеходци и л.а. „Ситроен Пикасо“.

От ПТП на място загинали двамата пешеходци – водачите на леките автомобили „Ситроен“ и „Фолксваген“.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътя Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.

Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Потвърдиха присъдата на Атанас от Карнобат, прегазил братовчедка си
Спипаха бургазлия с метамфетамин
Верижна катастрофа на бургаско кръстовище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.