Местни избори - 2019
Под изключително засилени мерки за сигурност ще премине вотът
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Под изключително засилени мерки за сигурност ще премине местният вот на 27-и октомври. Това заяви на брифинг пред медиите комисар Неделчо Рачев, шеф на КАТ и „Охранителна полиция“ към Областна дирекция на МВР-Бургас.

„Създали сме към настоящия момент всички условия за спазване на обществения ред, както и за спазване на Закона за движението по пътищата. Планирани са достатъчен брой полицейски сили, които ще осигуряват обществения ред в Бургас и в областта, както и достатъчно сили за охрана на изборните секции и районите около изборните секции“, заяви той.

Рачев добави, че единствено в Бургас, около зала „Бойчо Брънзов“ ще има временна организация на движението. Той бе категоричен, че тази организация няма да пречи на движението в града, с изключение на района на залата, където ще се приемат изборните материали.

„Навсякъде в цялата област има създадени такива центрове, които ще бъдат обезопасени по подходящия начин“, добави той.

На въпрос на „Черноморски фар“ дали заради случващото се от последните дни в Несебър – акция, арести и обвинения за ОПГ за купуване на гласове, ще има засилени мерки, Рачев избегна конкретен отговор.

„Всяко масово мероприятие, съгласно план се осигурява с достатъчно полицейски сили с цел възможност на гражданите да си проведат мероприятието при спазване на общия ред. Достатъчен е броят на ангажираните полицаи. Число точно не мога да ви кажа, защото динамиката се мени и може да се наложи увеличаването на броят им“, поясни шефът на „Охранителна полиция“.

Комисар Рачев уточни, че мерките за сигурност са постоянни, но специално засилените, които ще се предприемат влизат в сила от приемането на изборните секции около 18:00 часа на 26-и октомври до приключването на изборния ден на 27-и.

Дали ще има повече полицейски сили в кварталите с ромско присъствие, Рачев отговори:

„Абсолютно във всички квартали в Бургас и областта са планирани мерки, които да отговарят на обстановката в съответното място – струпване на хора, брой секции и т.н. Навсякъде мерките са изключително засилени и може да се разчита на достатъчно полицейски сили, които ще направят необходимото да осигурят обществения ред преди, по време и след изборния ден“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.