Крими
По пет години затвор отнесоха дилъри
TразмерT

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ спрямо Красимир П. Той е подсъдим за това, че разпространил на Г.Г. метамфетамин (близо 1 грам). Престъпното деяние е извършено на 20.03.2018 г. в град Малко Търново. На същата дата и място подсъдимият държал метамфетамин (на обща стойност 116 лева), с цел разпространение.

По време на разследването е задържано лицето, което е закупило метамфетамин от подсъдимия. По-късно полицейски служители са извършили претърсване и изземване в дома на Красимир П, където също е открит матамфетамин.

Спрямо Красимир П. е наложена и „глоба“ в размер на 5000 лева.

Със същата присъда е приведено за изпълнение и предходно условно наказание от две години и 10 месеца „лишаване от свобода“, постановено спрямо Красимир П. То е било постановено от Окръжен съд – Бургас, датиращо от 2016 г.

Така общото наказание „лишаване от свобода“, което подсъдимият трябва да изтърпи ефективно е пет години и четири месеца. То трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

По друг внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас пет години „лишаване от свобода“ получи Идрис М. Той е подсъдим за това, че държал с цел разпространение метамфетамин (на обща стойност 183 лева). Престъпното деяние е извършено на 31.10.2017 г. в гр. Бургас. Подсъдимият държал наркотичното вещество на публично място – пред входа на Държавна опера – Бургас.

По време на разследването е установено, че полицейски служители са получили оперативна информация, която уличава Идрис М. в продажба на наркотици. Той е бил спрян за проверка в района на Държавна опера – Бургас. Тогава е установено, че подсъдимият държи посоченото количество метамфетамин.

Спрямо подсъдимия е наложена и „глоба“ в размер на 20 000 лева. Той трябва да изтърпи постановеното наказание при първоначален „строг“ режим в затвор.

Двете присъди на Окръжен съд – Бургас могат да бъдат обжалвани пред Апелативния съд в града. 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Потвърдиха присъдата на Атанас от Карнобат, прегазил братовчедка си
Спипаха бургазлия с метамфетамин
Верижна катастрофа на бургаско кръстовище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.