Спорт
Плувните клубове в Бургас подновиха тренировки
TразмерT

Плувните тимове в Бургас подновиха тренировки. Както стана ясно от днес в морския град част от басейните вече отвориха врати за клубовете и граждани. Това са съоръженията в комплекс „Меден рудник", плувен комплекс „Парк Арена ОЗК" и  този в ППМГ „Акад. Никола Обрешков".

Репортер на вестник „Черноморски фар“ посети басейна в „Парк Арена ОЗК“ в първия ден след падането на противоепидемичните мерки. Басейнът работи при допълните мерки за сигурност, които трябва да се спазват от всички. В него към момента не се допускат родители, а само трениращите и техните треньори. Всички, които влизат в „Парк Арена ОЗК“, могат да направят това само през един вход, като за целта трябва да им бъде отворено отвътре. Още с влизането си на всеки посетител му бива измерена телесната температура, дават му се калцуни, а ръцете му биват дезинфекцирани.

По-различното сега, в сравнение със старите изисквания, вписани в Правилника за вътрешен ред е, че басейнът е разделен на две – Басейн 1 и Басейн 2, всеки един от които с дължина от по 25 метра. Спортните клубове и гражданите ще тренират по график на предварително обявени тренировки. Всяка от тях е с продължителност от час и половина, като 1 час е за престой във водата, 15 минути са за обличане и още 15 минути за дезинфекция. От „Спортни имоти“ поясниха, че дезинфекцията се извършва на всеки час и по график. Осигурени са диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите за спортуващите.

Oбработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час. Дезинфекцира се след всеки посетител на използваните принадлежности като чадъри, шезлонги, столове, гардероби и други.

Разстоянието между шезлонгите на два чадъра в площите на открито около басейните е най-малко 4 метра, а когато единият чадър се ползва от повече от двама членове на едно семейство, минимум  8 метра. Един чадър да се ползва от не повече от две лица или членовете на едно семейство.

Тренировъчният процес вече стартира, като всички наставници на клубове, ползващи басейните на „Парк Арена ОЗК“, са се разписали, че ще спазват допълнителните мерки и са запознати с тях. От „Спортни имоти“ допълниха пред „Черноморски фар“, че вече има нови желаещи бургазлии, които искат да си изкарат карта, за да ползват басейна в комплекс „Славейков“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Черноморец още чака поканата за Втора лига
Бойко Борисов: Ще посрещаме Евровизия в новата бургаска Арена
Парк Арена ОЗК работи при спазване на мерките и очаква своите посетители
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.