Спорт
Планинският водач Владимир Димитров ще опита да измине пеша 180 км в Странджа
TразмерT

Планинският водач и основател на Сдружение "Зелена Странджа" Владимир Димитров ще опита да измине пеша 180 км за 36 часа. Той стартира днес първия си, от общо трите запланувани прехода на "Тур Странджа". Походът му започна от Елхово и при щастлива развръзка трябва да завърши в Ахтопол. Самото предизвикателство може да бъде наблюдавано онлайн ТУК.

"Целта ми е да поддържам средна скорост от 5 км/ч и това да бъде в продължение на 36 часа. Ако не получа травми или при независещи от мен обстоятелства, надявам се, че утре около 21 часа ще пристигна в Ахтопол. Идеята ми е да се популяризира този прекрасен маршрут в България, да дойдат повече туристи - български и чуждестранни, за да се подпомогнат местните хора и да им се създаде поминък", казва във видеообръщение Димитров.

Той допълва, че това вървене за него ще е истинско удоволствие и е сигурен, че въпреки трудностите, всичко ще бъде наред и ще се справи с поставането от него задача. 

Самият "Тур Странджа" е сравняван с пътя на поклонницте “Ел Камино де Сантяго” между Франция и Испания, въпреки че не е поклоннически. За сметка на това той също пресича равна местност, върви се в продължение на няколко дни и предлага красива природа и културни забележителности по пътя си.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бойко Борисов: Ще посрещаме Евровизия в новата бургаска Арена
Парк Арена ОЗК работи при спазване на мерките и очаква своите посетители
Футболът се завръща и дори вирусът не може да го спре
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.