Бургас
ПГСАГ "Кольо Фичето" преминава към едносменен режим
TразмерT

За първи път от тази учебна година в ПГСАГ "Кольо Фичето" учениците няма да промените смените си. Класовете от 8-ми до 10-ти цяла година ще бъдат само първа смяна, а 11-ти и 12-ти - само втора. Това е подготовка към постепенното преминаване изцяло в едносменен режим за всички класове.

За да отговори на изискванията, училището разшири учебната база, като на мястото на стари хранилища изгради нови класни стаи и кабинети. Гимназията има две изцяло нови класни стаи, 4 стаи са реновирани, създадени са и нови кабинети по природни науки.

 

Зам.-кметът по строителството в Община Бургас инж. Чанка Коралска откри  учебната година в гимназията и прочете поздравителен адрес от кмета на Общината г-н Димитър Николов. Г-жа Коралска е бивш възпитаник на Строителния техникум и сподели, че днешният ден я връща в нейния първи учебен ден в същото училище. "Тогава, както и вие, си задавах много въпроси. Отговорите им ще намерите съвсем скоро. Няма по-голяма гордост за един строител, когато се разхожда по улиците на града, да види сътвореното от него", сподели тя.

Тържеството бе уважено още от г-жа  Валентина Камалиева от РУО-Бургас, г-н Николай Николов, председател на Камарата на строителите - Бургас, г-н Стефан Димитров от Камарата на строителите и г-н Илия Янгьозов, председател  на Обществения съвет на гимназията.

106 ученици бяха отличени за постигнати високи постижения в образователната дейност през изминалата учебна година и принос към развитието на училищната общност чрез участия и заемане на призови места в инициативи, конкурси, форуми и състезания. Сред тях бе футболният отбор на гимназията, който стана първи на финалите на Ученическите игри, както и хандбалният отбор - девойки, завоювал второ място.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Доц. д-р Ангел Кунчев с важна визита в Бургас
КОЦ-Бургас получи най-съвременната медицинска апаратура
Медицинска сестра-доброволка помага цял месец в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.