Любопитно
Пейки със стихове на бургаски поети красят Морска гара
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Три пейки със стихове на бургаски поети красят градинката край Морска гара. Те са във формата на разгърнати книги, като на всяка от тях е изписано по едно стихотворение. Честта е отредена на „Пристанище“ на Христо Фотев, „Аз и морето“ на Петя Дубарова и „Бургаски вечери“ на Иван Ванев.

Не за пръв път в Бургас пейки биват изографисвани със стихове на поети. Началото бе поставено през май миналата година, когато на площад „Тройката“ бяха поставени две места за седене с творби на Христо Фотев и Петя Дубарова. Инициативата е на клуб „България за младите“ и вече освен морския град, е обхванала и други населени места в страната, като Калофер, Враца, Свиленград и други.

„Мисията на кампанията е все повече хора да си спомнят за великите българи, които са запечатали любовта и сърцата си в своите стихове. Конкретно за Бургас идеята ни бе да популяризираме нашите местни автори и гостите на града, когато дойдат тук, да седнат и да прочетат творби на Петя Дубарова, Христо Фотев и Иван Ванев“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Таня Анестиева, една от създателките на инициативата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургаски ученици създадоха видео клип със съвети за предпазване от COVID-19
Наблюдавахме Супер Луната
Кметът Николов към медиците за празника им: Вие сте истинските герои! Поклон пред Вас!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.