Регион
Първо в „Черноморски фар“: Задържат Николай Димитров и още четирима в Несебър
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

В момента се извършват арестите срещу независимия кандидат за кмет на Несебър Николай Димитров, кандидатите за общински съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от листата на коалиция „БСП за България“ и на Константин Лефтеров, който е кандидат от листата на „Движение 21“, както и за кандидата за кмет на Свети Влас от „Движението“ Атанас Япаджиев, научи „Черноморски фар“.

Днес по-рано Димитров бе организирал пресконференция, която се превърна в предизборен митинг подкрепен от симпатизанти. Причината бе решение на ЦИК, с което бе дадено разрешение Прокуратурата да ги привлече като обвиняеми след искане от главния прокурор Сотир Цацаров.

На Костадин Лефтеров са се обадили да се яви в Районното управление в Слънчев бряг, докато за останалите са изпратени полицейски патрули. Според информация на наши източници бургаски топ адвокат пътува към полицейското управление, за да се срещне с клиентите си.

Днес цял ден вървеше слух, че от Спецпрокуратурата пътуват към морския град за извършване на арестите. Ето, че слухът се превърна в действителност. Не е ясно още дали те ще бъдат откарани директно в София, или в Следствения арест на Бургаския затвор.

Наш репортер по-рано през деня разговаря с Димитров и Лефтеров, които изказаха общо мнение, че това е атака срещу тях по повод предстоящия местен вот и, че при извършените претърсвания преди дни не са открити никакви доказателства, уличаващи ги в купуване на гласове. Димитров бе категоричен, че има сива икономика в Слънчев бряг, която иска да навлезе и в Несебър.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина световно известният художник Христо Явашев - Кристо
Бойко Борисов:Всеки бизнесмен може да си напише един списък
Министър-председателят Борисов: Цветанов ще направи свой политически проект
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.