Бургас
Отново над тон събрани капачки в кампанията „Голямото сърце на Бургас“
TразмерT

Над тон пластмасови капачки отново бяха събрани и предадени на УМБАЛ-Бургас от клуб „България за младите“ към ГЕРБ. Кампанията в морския град продължава, а металната конструкция на площад „Тройката“, в която бургазлии остават непотребната пластмаса, се пълни за броени дни. Голямата цел е рециклиране на пластмаса за закупуване на реанимобил с апаратура за бебета за нуждите на бургаската болница.

В сортирането и предаването на чувалите с капачки за пореден път се включиха членове на различни структури на ГЕРБ-Бургас заедно с Таня Анестиева, която е инициатор на идеята. Последният отчетен резултат е 1020 кг.

Инициативата „Голямото сърце“ стартира през януари 2018 г. и вече има хиляди последователи в града. Кампанията обхвана и други населени места не само в областта, но и в цялата страна. Сред най-активните участници са деца от учебните заведения, които заедно с класните си ръководители редовно предават големи количества непотребна пластмаса.

Освен с хуманната цел за закупуване на реанимобил, кампанията „Голямото сърце на Бургас“ е и в синхрон с усилията, които се полагат за опазване на околната среда и борбата със замърсяване от пластмасови отпадъци. Съгласно новите правила на Европейския съюз, приети чрез Директива миналата година, до 2021 г. ще бъдат забранени пластмасовите чинии, прибори, сламки, дръжките на балони и клечките за уши.

Желаещите да се информират за развитието на кампанията, могат да го направят във Фейсбук на https://www.fb.com/FillBurgasBigHeart. На нея периодично се публикува информация за предадените количества, както и видовете пластмаса, която може да бъде събирана.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„1984“ на Оруел избра организаторът на протеста за „Хеликон“
Стотина бургазлии се събраха на мирен протест пред „Хеликон“
Активизира се свлачището до Бункера, търсят спешно пари за укрепване
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.