Регион
От утре: Пенсионерите по магазините между 8:30 и 10:30 часа
TразмерT

От утре пенсионерите ще могат да посещават магазините между 8:30 и 10:30 часа. През това време е забранено посещаването им от всички останали. Това съобщи току що здравният министър Кирил Ананиев. С негова заповед считана от 00:00 часа тази нощ се забраняват посещенията на паркове, градски градини, спортни площадки и съоръжения на открито и закрито.

„От 8 и 30 до 10 и 30 се забранява на всички до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини. Нека тези над 60 години да ходят през това време до магазините. Имаме уверение от големите магазини, че ще направят необходимите мерки“, каза той.

МВР ще организират КПП-та на входовете и изходите на областните градове. Ще се пропускат лица с неотложни пътувания, здравословни причини или завръщане в родния град. Това ще може да се удостоверява само с медицински документ, служебна бележка от работодател, или лична карта. Стана ясно, че ще има гратисен период до понеделник-вторник за взимането на служебна бележка от работодател, ако не могат хората да се снабдят с нея днес.

„Вдигаме нивото на мерките, които прилагаме. Ще ги прилагаме няколко дена и ще видим как се изпълняват. Ако резултата е негативен ще трябва да вдигнем още повече нивото. Лицата, ако излизат от домовете си ще трябва да имат декларация за своята сигурност и ще бъдат спирани от служители на МВР“, поясни Ананиев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Без върба на Цветница
Празникът на Руен тази година под въпрос
Буря е докарала мазута в Синеморец, изхвърлен от кораб в открито море
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.