Бизнес
От „Топлофикация“ – Бургас: Крайният потребител няма да получи 40% намаление
TразмерT

Дона МИТЕВА

На този етап не може да се каже какви ще са конкретните стъпки на Топлофикация – Бургас във  връзка с намалението на природния газ, със задна дата.

„На този етап нищо конкретно не мога да кажа в момента. Ако разсъждаваме логично трябва да има корекция със задна дата и всички това желаем. Защото клиентите за нас са най-важните хора. И ние ще държим на подобно нещо, но как ще стане това още няма яснота“, коментира директорът на „Топлофикация Бургас“, инж. Христин Илиев.

„Преизчисленията, на това което са платили гражданите от миналия август до края на март ще бъдат за всеки месец поотделно, както стана ясно. Ще се видят съответните намаления. Но това трябва да направи КЕВР. В случая ще се прави корекция само по показател цена на газта“, допълни инж. Илиев. Той даде да се разбере, че в никакъв случай намалението за крайния потребител няма да бъде 40%. Но с конкретни данни не се ангажира. Тепърва ще се правят изчисленията.

От 1 юни предстои одобряване от страна на Комисията за водно и енергийно регулиране (КЕВР) на нови цени. От бургаското топло вече бяха подготвили своите предложения, но предвид намалението цената на газа, в момента се правят преизчисления на предложеното.  И след приключване на сметките ще се подадат данните, най-вероятно по-ниски.

Каре

В Бургас не горят отпадъци

Що се отнася до горенето на отпадъци, инж.Илиев е категоричен, че в бургаската „Топлофикация“ такива не се горят. „Не са ни дали такава възможност, а и ние нямаме условия и не сме поискали. Приемам за нормално горенето на отпадъци – това вече не е абсурд. Инсталацията обаче в Бургас не е пригодена -  трябва да има допълнителни пречиствателни съоръжения. Трябва да отговаря на определени условия. Ако евентуално бъде решено, тогава ще  направим всичко необходимо. Аз в общ мащаб като виждам как вървят нещата с боклуците, няма да се изненадам, ако на по-късен етап не ни се постави такава задача – да мислим как да горим отпадъци. Защото ако не се горят боклуците, цялата държава, а и цялата планета ще се превърне в едно сметище. Това не сме го измислили ние, в цял свят се работи по въпроса.  Има държави, където от тридесет години и повече, се горят боклуците. Няма нищо престъпно в това. Престъпно е, ако се гори инкогнито и не се спазват правилата“, категоричен е шефът на бургаското топло. По думите му „Топлофикация“ - Бургас не е подавала документи за подобно намерение.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Експерти: Летен туризъм ще има, но с друг облик
Бургаски фирми искат по-ниски наеми от общината
Спряха 20 т зеленчуци, внос от трети страни, заради пестициди
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.