Поморие
От поморийския плаж „Пясъчна коса“ изнесоха 550 кг отпадъци
TразмерT

Дона МИТЕВА

Над 110 ученици и учители от  поморийските училища ОУ „Христо Ботев“, и 20 ученици от ПГТ „Алеко Константинов“, граждани и представители на фирма „Чистота“ почистиха плаж „Пясъчна коса“.

Бяха събрани 550 кг отпадъци – основно пластмаса (бутилки, торбички, капачки, сламки, бъркалки за кафе и др.), метални решетки, дървени плоскости. Фасовете са най-много, е констатацията на организаторите на почистването.

Втората доброволческа кампания за почистване на плаж „Пясъчна коса“  се организира в рамките на проект  «Стратегия за нулеви отпадъци за добро състояние на околната среда - BSB257», финансиран по програма „Черноморски басейн 2014-2020“.

В акцията се включиха и руски граждани, които живеят или са на почивка в Поморие.

„Към учениците се присъединиха няколко руснаци, които идваха на плаж. Те се поинтересуваха какво правим. И като разбраха за акцията, веднага изявиха желание да се включат. Докато почиствахме  ни обясниха, че винаги на плажа си носят торбички и почистват отпадъците си, даже и тези, които хората около тях са направили“, обясни Соня Енилова, една от организаторките на проекта.

За разлика от чуждите граждани рибарите, които са били на плажа вероятно заради шума, който вдигат почистващите, не само не са се присъединили към акцията, но са били недоволни от това, че се вдига шум.

Кампанията бе организирана от Съвет за развитие на туризма  в Несебър, със съдействието на Община Поморие и ОУ „Христо Ботев“  - Поморие.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Предприемач дари дезинфекционни препарати на Община Поморие
Поморие официално въведе първите финансови облекчения за жителите на общината
На Благовещение:17 хил. лева постъпиха в сметката на МБАЛ Поморие
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.