Приморско
Още две машини подсилват "Чистота"-та в Приморско и Китен
TразмерT

 

Община Приморско закупи още два чисто нови  сметосъбиращи  автомобила, които ще влязат в активите на  ОП „Чистота и озеленяване“ .

 Кметът на Община Приморско д-р Димитър Германов, в присъствието на  Златина Тюлиева – председател на Общински съвет Приморско връчи официално ключовете на новите придобивки, на шофьорите на специализирани машини.

Само преди месец  други два автомобила се включиха в сметосъбирането на територията на Приморско и Китен.  Новата техника е с марка DAF  и е закупена със собствени средства набрани по чл. 64 от Закон за управление на отпадъците.

Камионите са със сертификат за стандарт Евро 6, който  фиксира преди всичко по-ниски максимални стойности на прахови частици и азотен оксид за емисиите на километър.  Закупуването на новите специализирани машини  е поредна стъпка в посока последователна и отговорна екополитика  на Община Приморско.

Поетапната подмяна и допълване на автопарка, сметосъбиращите съдове и техниката на ОП “Чистота и озеленяване“ създават условия за по-доброто и ефективно комунално обслужване на населените места в общината.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Приморско отбелязва празника си по нестандартен начин
Отварят детските градини в Приморско на два етапа
Първите билбордове с реклама за Приморско и Китен вече са на АМ „Тракия“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.