Царево
Окончателни резултати в Царево - ГЕРБ с категорична победа
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Община Царево ще има нов-стар кмет. Това е инж. Георги Лапчев от ГЕРБ. Той спечели 62.69% от вота на жителите на общината. Втори далеч зад него остана кандидатът на „Гергьовден“ Емил Пейчев, който събра 20.19% от гласовете. Живко Жеков от БСП „За България“ получи подкрепа в размера на 13.74%, а четвъртият кандидат – Дико Диков от ВМРО взе едва 1.89% от вота.

Положението е розово за ГЕРБ и в Общинския съвет. Там хората на Лапчев събират 56.43% от подкрепата и са абсолютен хегемон в местния парламент. Втора политическа сила са „Гергьовден“ с 19.34%. БСП „За България“ събира 10.42% от вота, а ОБТ „Български лейбъристи“ – 7.58%. Останалият вот е разпределен между другите партии.

3024-а са дали гласа си за инж. Георги Лапчев, докато на Емил Пейчев са се доверили 974 души. 72-а са решили да не подкрепят никого.

Лозенец запазва като кмет Женя Гандиева от ГЕРБ, която бе единственият кандидат за курортното селище. ГЕРБ взимат и другия важен град – Ахтопол. Там претендентът им събра малко над необходимото, за да бие на първи тур. Станислав Димитров получи 51.91% подкрепа, срещу 38.44% за кандидата на „Гергьовден“ – Атанас Желязков.

Към 17:30 часа активността в общината бе 59.86%. Да гласуват излязоха 4512 души от общо 7538 гласоподаватели.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мазутени петна се появиха в морето край Синеморец
Търси се концесионер за „Малък плаж – Лозенец“
В Царево отбелязаха Деня на Тракия при мерки за сигурност
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.