Айтос
Общината засади над 150 дръвчета на реновирани айтоски улици
TразмерT

И през тази седмица продължава засаждането на декоративни дръвчета на реновираните улици в град Айтос. Само през тази година, до 10 декември, Общината е засадила над 150 дръвчета по улиците в града. Като към тях прибавим и засадените уникални видове в парк „Славеева река" по инициатива на Милен Георгиев и айтоски младежи, бройката набъбва. В аванс ще кажем, че и СУ „Христо Ботев" готви кампания за засаждане на дръвчета по свой проект и със съдействието на Държавно горско стопанство – Айтос. С тези инициативи Айтос се нарежда между градовете, в които активно се залесява - достойно противодействие на замърсяването на въздуха и климатичните промени.

След като през миналата седмица 45 лиродендрона бяха засадени на улица „Стефан Караджа", на 9 декември с нови 45 дръвчета се поздрави друга айтоска улица с име на революционер - „Панайот Волов". Новозасадените дръвчета са от вида шестил - листопадно дърво с широка корона. Специалистите твърдят, че шестилът е избран, тъй като няма да надига тротоарните настилки с кореновата си система.

Млади дръвчета предстои да бъдат засадени и на други градски улици - там където са премахнати изсъхналите или сериозно надигащите тротоарните плочки.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметовете на Айтос и Руен, заедно с д-р Парушев, на среща с руенските училища
Васил Едрев: Нека стартираме заедно кампанията „Купи и дари“ във всеки магазин
Кадрови проблем в Айтос, трима напускат болницата
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.