Созопол
Община Созопол подобрява пътната инфраструктура в селата
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Пътят между созополските села Атия-Росен-Равна гора ще претърпи основен ремонт. Община Созопол е обявила обществена поръчка за целта, показва репортерска проверка на „Черноморски фар“. Поръчката е в размер на 1 428 171 лева, без ДДС. Финансирането е държавно.

От документацията става ясно, че за обекта има издадено разрешение за строеж по одобрен технически инвестиционен проект в няколко части – конструктивна, пътна, геодезия и други. Предвижда се проектът да бъде изпълнен по технология „Студено рециклиране на основни пластове“, се посочва още в документите към поръчката.

За участъка е направено оразмеряване на конструкцията на настилката по въпросния метод в участъците на реконструкция и усилващи пластове от асфалтобетон в участъците на рехабилитация. Банкетите ще бъдат възстановени, а на места повдигнати между 5 и 10 сантиметра.

Проектът предвижда още изграждане на тротоари при водосток на километър 9+535 на общинския път. За целта водостокът ще бъде разширен от едната страна.

Приемането на оферти приключи. На 8 април ще бъдат отворени в Созопол.

Общината има и друга обществена поръчка, касаеща ремонти на улици и пътища на територията. Основен ремонт ще претърпят и следните общински трасета – Созопол – Равадиново, Атия – квартал „Миньор“ и Зидарово – Вършило – Габър.

Нов облик ще придобият и улиците „Николай Лъсков“ и „Васил Левски“ в Росен и „Стара планина“ и „Черно море“ в Равадиново.

В средствата от 985 826 лева, без ДДС са включени и текущите ремонти на уличната мрежа в Черноморец.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поставят паметна плоча за Дървото на мира в Созопол
Промени по сметопочистването в Созопол за повече чистота
Катето Евро в подкрепа на туризма в Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.