Созопол
Община Созопол: Няма сеч на къмпинг „Черноморец“
TразмерT

Няма безогледна сеч и изкореняване на дървета на територията на къмпинг „Черноморец“. Това съобщават от Община Созопол, след проведена от тях проверка на място.

„Извършено е кастрене на дървета и храсти. През март 2019-а на фирма „Сънрайз Блу Лагун” ООД, която е и концесионер на плажа, е разрешено поставянето на 22 бунгала /преместваеми обекти/, които, заедно с прилежащите им паркинг, заведение за хранене, санитарни помещения и рецепция, ще представляват обособен къмпинг. Той ще бъде създаден на частни терени, купени от фирмата. „Сънрайз Блу Лагун“ ООД уведоми Общината, че през месеците ноември и декември на 2019-а ще почиства и подравнява терена“, пишат от общината.

Администрацията е получила сигнал, че на 2 и 3 февруари, работници отново кастрят дървета и храсти, като за това вече няма разрешение.

„Комисия от специалисти от отделите „Екология” и „Строителство” установи нарушението и състави акт на собственика на фирмата. Свлачище в терена няма, въпреки това фирмата-собственик е засадила 500 нови храсти от бързорастящи видове с развита кореново система, които ще укрепят почвата. Също така ще бъде поставена дървена пешеходна пътека, за да могат летовниците да стигат до морето. От фирмата заявиха и желание да направят брегоукрепване със собствени средства“, пишат още от Община Созопол в страницата си във фейсбук.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вижте как заседава днес Общинският съвет в Созопол
Общинският съвет в Созопол ще проведе редовно заседание при засилени мерки за превенция
Протест затрудни движението в посока Созопол
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.