Бургас
Образователният министър разгледа реконструираните кабинети в Строителния техникум
TразмерT

Министърът на образованието Красимир Вълчев и кметът Димитър Николов разгледаха реконструираните кабинети, професионални работилници и новата спортна площадка на ПГСАГ „Кольо Фичето“.

„Развитието на образованието е гаранция за развитието на регионите. Радвам се да видя, че тук инвестицията се е случила по най-добрия начин. Поздравление за Общината, изпълнителите, които също вероятно са възпитаници на гимназията, както и на ръководството на училището”, коментира министър Вълчев. На събитието присъстваха още зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, областният управител Вълчо Чолаков, директорът на Регионалния инспекторат по образование инж. Виолета Илиева, народни представители.

Над 140 професионални училища в цялата страна са включени и ще бъдат реновирани по оперативна програма „Региони в растеж“ съобщи още в Бургас министърът на образованието и подчерта, че професионалното образование  е приоритет заради важността му за развитието на страната и регионите, посочи министърът. А кметът Димитър Николов допълни, че 6 професионални гимназии в Бургас се обновяват по тази оперативна програма.

„Ненапразно тази година водещото в местната политиката на Общината е темата с образованието. Многобройни са проектите, които реализираме и ключово е значението на министерството на образованието, което ни помага тези проекти да се реализират качествено”, подчерта градоначалника.

По проекта за модернизация на професионалното образование в Строителния техникум е реконструиран двора, канализационната мрежа, има нова спортна площадка, доставен е софтуер и модерни устройства за подобряване на учебния процес.

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Инж. Петко Драгнев: Готови сме да върнем освободените служители
При липсата на кондукторки плъзнаха гратисчии
ОУ „Петко Рачев Славейков“ почита празника с интересни и оригинални събития
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.