Любопитно
Образът на Генерала се появи върху торти в Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Името на ръководителя на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски безспорно е едно от най-обсъжданите през последните близо 2 месеца в страната. Свикнали да ставаме с него, научавайки най-новите данни около коронавируса в България, проф. Мутафчийски за кратко време натрупа сериозна популярност.

Това, което провокира интерес във всички наши сънародници се дължеше на начина на изказване и отговаряне на някои от въпросите, както и призивите, които отправяше той към населението.

Одобряван от едни и нехаресван от други Генерала, както вече е известен на всички ни, веднага влезе родния фолклор. Ликът му бе изобразен къде ли не – на чорапи, чаши, ключодържатели, беше шит на гоблени, имаше и такива, които си правиха прически с неговия образа. Във виртуалното пространство пък шегите и закачките с проф. Мутафчийски следват една след друга, придружени с негови цитати.

Една сладкарска верига в Бургас обаче реши да направи торти с неговия лик, въпреки слизането му от екран.

„Избрахме за главен герой ген. Мутафчийски, тъй като в последните седмици ставахме и лягахме с него и по един или друг начин той стана част от нашия живот. Сега дойде време и да хапнем с Генерала”,  заявиха пред вестник „Черноморски фар” от сладкарската верига и уточниха, че въпреки спирането на брифингите пред медиите, тортите ще продължат да се правят.

От днес както стана ясно, брифингите на Националния оперативен щаб спира своето излъчване и така вече няма да можем да имаме възможността да слушаме колоритните на моменти изказвания на ръководителя на Щаба. Въпреки това работните дейности на НОЩ ще продължат 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Скромно начало бележи почитта към светите братя в Бургас
Очаква ни слънчев ден с леки превалявания
Абитуриентка сбъдна мечтата си във време на пандемия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.