Камено
Обновяват водопроводите в две каменски села
TразмерT

Кметът на Община Камено Жельо Вардунски откри церемонията по първа копка за модернизиране на водопроводите в селата Тръстиково и Трояново. Градоначалникът изрази радостта си от факта, че началото е положено. Вардунски написа във Фейсбук профила си, че мечтата му е един ден всички села в общината да имат модерна инженерна инфраструктура и европейски пътища.

С изпълнение на настоящия проект се цели да се реконструира и рехабилитира водоснабдителна мрежа в населени места - с. Трояново и с. Тръстиково, община Камено, както следва 23582 м. уличен водопровод и 7503 м сградни отклонения. Да се подобри общественото здраве и да намали екологичните рискове в района на община Камено, чрез подобряване на услугата по водоснабдяване. Да се рехабилитира част от съществуващата водопроводна мрежа, което ще доведе до подобряване на качеството на питейната вода, намаляване на авариите и по-голяма продължителност на водоснабдяването. Да се осигури непрекъснатост на водоснабдяването за абонатите. Да се намалят разходите за експлоатация и поддръжка на водопроводната система. Да се осигурят необходимите водни количества, качествена питейна вода, при поносими икономически параметри. Да се постигне положителен екологичен ефект като намалена експлоатация на водоизточници, чрез рехабилитация на мрежата и намаляване на течовете.

Проектът се изпълнява, съгласно сключен договор между общината и ДФ „Земеделие“. Одобрените за финансиране разходи по проекта са 4 703 686.99 лева.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спират концесията за пясък от "Каята" до Винарско и Вратица
АПИ се похвали със завършеното околовръстно на Камено
Жельо Вардунски: Околовръстното на Камено вече е факт!
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.