Царево
Обновяват творческата база на артистите в Ахтопол
TразмерT

Съюзът на артистите предприема действия за реновирането на почивната си база в Ахтопол. Вече няколко месеца, група от архитекти работят по проектирането за пълното обновление на дългогодишната творческа база, в която си почиват актьорите и служителите на театрите от цялата страна. Идеята е да се изградят многофункционални, енергоспестяващи почивни къщи със собствени санитарни помещения, които ще осигурят добри и съвременни условия за отсядащите през лятото гости.

„Дългогодишна моя идея и мечта е да направим от съществуващата почивна база – истински творчески оазис, в който колегите и членовете да могат да реализират летни лагери, театрални ателиета и работилници, да обменят идеи помежду си и изобщо да се чувстват свободни да ползват услугите на един добре оборудван почивен комплекс.“ – споделя председателят на САБ – Христо Мутафчиев.

Вече се преговаря с местните общински власти за сътрудничество по реализирането на дейностите, които трябва да обновят и развият мястото. При приключването на първия етап от проектирането, САБ ще стартира преговори с театрите, които са собственици на част от съществуващите в момента бунгала, за да се вземат конструктивни решения за бъдещата поддръжка и използването на съоръженията.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Мазутени петна се появиха в морето край Синеморец
Търси се концесионер за „Малък плаж – Лозенец“
В Царево отбелязаха Деня на Тракия при мерки за сигурност
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.