Карнобат
Обмислят въвеждане на „синя зона“ в Карнобат
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

30 296 999 лева е бюджетът на Община Карнобат за 2020-а.  5 607 375 лева е капиталовата програма. От тях 1 754 915 лева са заделени за ремонт на улици. Другото голямо перо в програмата е за рекултивирането на депото за битови отпадъци. Над 2 милиона и половина са предвидени за целта. Пътят Аспарухово – Смолник ще претърпи основен ремонт, като общината е отделила 700 000 лева за това. Карнобатлии ще имат възможност околоблоковите им пространства да бъдат благоустроени срещу 200 000 лева.

100 000 лева са заделени пък за благоустрояването на пространството между НЧ „Димитър Полянов“ и Районен съд – Карнобат. 25 000 лева ще отидат за подмяна на компютрите на администрацията и по кметствата в общината. В сферата на здравеопазването общината ще прехвърли 21 500 лева на МБАЛ-Карнобат за закупуване на апарати за хемодиализа.

Кметът Георги Димитров коментира, че продължава работата по санирането на блокове в града. Всички административни сгради вече са готови. Общината ще кандидатства и с проекти за още 10 жилищни блока.

25 000 лева са предвидени за проучване и организация на транспортната схема. По думите на градоначалника, колкото и да е малък Карнобат, има сериозен проблем в транспорта. Обмисля се дори вариантът за въвеждането на „синя зона“ в ЦГЧ.

Сградата на млечната кухня е готова и всеки момент ще влезе в експлоатация. Строи се и сграда на полицията.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Дариха 200 шлема за матурите в Карнобат
Локомотив се запали на гарата в Карнобат
Николай Тишев и Тодор Байчев направиха дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.